Αποχρώσεις του γαλάζιου

Ο νομός Χανίων διαθέτει αμέτρητες εντυπωσιακές παραλίες, μερικές από τις οποίες είναι από τις κορυφαίες στη Μεσόγειο.

Η περιοχή των Χανίων έχει καταπληκτικά μέρη για επίσκεψη, από μυστικά χωριά και υπέροχες παραλίες μέχρι ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η μεγαλύτερη πόλη είναι τα Χανιά, με τη χαρακτηριστική βενετσιάνικη και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Οι πιο εντυπωσιακές παραλίες είναι ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα, ενώ υπάρχουν αναρίθμητες άλλες καταπληκτικές παραλίες γύρω από την ακτογραμμή, σε οργανωμένα θέρετρα και σε απομονωμένους όρμους.

Οι διακοπές στα Χανιά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μια βόλτα στο νομό θα σας οδηγήσει σε πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Εξερευνήστε τα Μεσαιωνικά Κάστρα που θα βρείτε στο δρόμο σας, περιηγηθείτε στα πολλά μονοπάτια σε δάση και φαράγγια, επισκεφθείτε τα μικρά τοπικά μουσεία που διασώζουν την τοπική ιστορία και δοκιμάστε ακόμη τη συνομιλία με τους ντόπιους στα παραδοσιακά εστιατόρια.

Ανακαλύψτε την Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη των Χανίων αποτελεί την πιο διάσημη περιοχή της Κρήτης λόγω της γοητείας και της αρχιτεκτονικής της

Στη Δημοτική Αγορά των Χανίων θα βρείτε βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των πεντανόστιμων κρητικών πιάτων. Η τουρκική συνοικία είναι το αγαπημένο μέρος για τους ντόπιους όταν πρόκειται για φαγητό. Λιγοστοί πια τσαγκάρηδες παραμένουν ακόμα στα Στιβανάδικα, περιοχή που παλιά έφτιαχναν τις κρητικές μπότες (στιβάνια). Η βενετσιάνικη γειτονιά της Παλιάς Πόλης στα Χανιά είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές. Πολλά από τα αρχοντικά εκείνης της εποχής έχουν μετατραπεί πρόσφατα σε εκπληκτικά boutique ξενοδοχεία, διατηρώντας την αρχική αρχιτεκτονική.

Παλιό Ενετικό Λιμάνι

Ο Φάρος του λιμανιού θεωρείται ο παλαιότερος στην Ελλάδα και ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο …

Η πρώτη φάση της κατασκευής του λιμανιού ήταν κατά την Ενετική περίοδο μεταξύ 1320 και 1356, ωστόσο η μορφολογία του λιμανιού ήταν ακατάλληλη, καθώς το λιμάνι ήταν συνολικά μικρό σε μέγεθος και ρηχό. Όσο για το διάσημο φάρο, τα θεμέλια του βρίσκονται σε φυσικούς βράχους και φτάνει σε ύψος τα 21 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, το “φανάρι” χρησίμευε και ως προστατευτικός προμαχώνας.

Απολαύστε την Κρήτη

Ο πολιτισμός, σε συνδυασμό με τη διατροφή, τη φύση, τους ανθρώπους και τις νέες τεχνολογίες, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης. Νιώστε την παραδοσιακή απίστευτη φιλοξενία.

Κουλτούρα και Ιστορία

Η Κρήτη και τα Χανιά μέσα από τον αγώνα για ελευθερία και την πίστη, άλλαξαν τη μοίρα της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Διατηρείστε, παρουσιάστε, διαδώστε το Ναυτικό πνεύμα

Πινακοθήκη Χανίων

Ασχολείται με το τομέα του πολιτισμού και των τεχνών

Οικία-Μουσείο Βενιζέλου

Το Πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου από το 1880 έως το 1910

Μονή Γουβερνέτου

Η μονή Γουβερνέτου ή η Κυρά των Αγγέλων, ιδρύθηκε το 1537

Μονή Αγίας Τριάδας

Η Αγία Τριάδα Τσαγκαρόλων, είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της Κρήτης

Μεγάλο Αρσενάλι

Ένα από τα ναυπηγεία του 16ου αιώνα που φιλοξενεί εκδηλώσεις και συμπόσια

Έχετε κάποια ερώτηση?